Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012
Ομογενείς δίνουν 600 δισ. δολάρια στην Ελλάδα, υπό όρους...
Ετοιμη να... ξελασπώσει την Ελλάδα και να εξαγοράσει το συνολικό χρέος της δηλώνει μία οργάνωση ομογενών... Θέτει ωστόσο έναν όρο: ότι το Σύνταγμα θα αλλάξει και θα προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές.
Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012
Από την Κρήτη οι πρώτες βολές των S-300!
Μετά από τόσα χρόνια θα ενεργοποιηθεί το κορυφαίο αμυντικό σύστημα της χώρας χωρίς...φόβο για τους γείτονες!
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012
Mίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη την Παρασκευή σε επιχειρηματικό φόρουμ
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε την Παρασκευή (14/9) σε επιχειρηματικό φόρουμ, για το μέλλον της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή κρίση που διοργανώνεται στη Γαλλία.
Στο ίδιο φόρουμ μίλησαν ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jurgen Stark, ο Hans Werner-Sinn πρόεδρος του IFO (Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας) και ο χρηματιστής και οικονομικός αναλυτής Dirk Muller.
Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για να βγει από την οικονομική κρίση και τόνισε ότι απαιτούνται επενδύσεις σημειώνοντας ότι: "Μπορεί να κάνουμε αιματηρές οικονομίες, μπορεί να περάσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται, μπορεί να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις, κανείς όμως δεν πρόκειται να επενδύσει στην Ελλάδα, εάν διαρκώς διαβάζει στις εφημερίδες ότι η Ελλάδα σήμερα ή αύριο θα φύγει από την ευρωζώνη. Γι αυτό είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι σε αυτή την κοινή Ευρώπη θα είναι προς όφελος μας να μπαίνουμε που και που στην θέση των ευρωπαίων εταίρων μας. Είναι θετικό ότι η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε έχουν κάνει δηλώσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Και κατά την γνώμη μου – ξέρω ότι ο κύριος Jürgen Stark δεν συμμερίζεται την άποψή μου – και η απόφαση του κυρίου Ντράγκι είναι πολύ θετική. Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο είπε ο Μάριο Ντράγκι. Βασικά θα έπρεπε να προσθέσει «επειδή εμείς θα φροντίσουμε για αυτό»".
Ακολουθούν σημεία ομιλίας της Ντόρας Μπακογιάννη
Ευχαριστώ πολύ την GHE (Εταιρία για την προώθηση Μικρομεσαίων Εμπόρων στην Ευρώπη) που με κάλεσε σε αυτή την 17η συνάντηση επιχειρηματιών εδώ στην Άρλ.
Είναι τολμηρό που καλέσατε μια ελληνίδα πολιτικό ως συνομιλήτρια των Hans-Werner Sinn και Jürgen Stark. Τόλμη, που έχουν ανάγκη και οι δυο πλευρές, αν θέλουμε να μιλήσουμε ανοιχτά και ειλικρινά για την ελληνική και την ευρωπαϊκή κρίση.
Εσείς όλοι, βομβαρδίζεστε επί δύο χρόνια, με ειδήσεις για την Ελλάδα. Πολλά λανθασμένα πράγματα γράφτηκαν, και πολλά λανθασμένα σχόλια έγιναν αυτή την περίοδο. Θα σας κάνω μια σύντομη περιγραφή της κρίσης από την δική μας οπτική γωνία.
Η αλήθεια είναι, ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, μετά τα επτά χρόνια χούντας, και ειδικότερα μετά το 1981, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, μπήκε σε μια λογική, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, ο ελληνικός λαός να συνηθίσει να ζει πέρα από τις δυνατότητες του. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εμείς δανειζόμασταν συνέχεια χρήματα, και ο προϋπολογισμός δεν ήταν ποτέ ισοσκελισμένος. Το ελληνικό κράτος ήταν πολύ μεγάλο, υπήρχε διαφθορά και έκανε τα πάντα για να υποφέρει ο ιδιωτικός τομέας. Αυτό βεβαίως δεν ήταν μόνο ελληνική μέθοδος. Την δεκαετία του '80 σε όλη την Ευρώπη υπήρχε η νοοτροπία, ότι μπορείς να περιμένεις πάνω κάτω τα πάντα από το κράτος. Επιπρόσθετα, είχαμε ένα φορολογικό σύστημα το οποίο πρακτικά δεν λειτουργούσε, δηλαδή αυτοί που είχαν τα περισσότερα λεφτά, πλήρωναν λίγους φόρους, ενώ οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που δεν είχαν άλλη επιλογή πλήρωναν όλους τους φόρους.
Φταίμε εμείς οι πολιτικοί γι αυτό; Σίγουρα. Η Ελλάδα όπως ξέρετε είχε 12 θεούς. Οι πολιτικοί εφεύρεσαν το 13ο θεό. Τον θεό του πολιτικού κόστους. Αυτόν τον θεό τον φοβόμασταν περισσότερο εμείς οι πολιτικοί.
Στην αρχή της δεκαετίας του '90, για μια σύντομη περίοδο είχαμε μια φιλελεύθερη, κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να αλλάξει την οικονομία, και να περάσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Αυτή την κυβέρνηση όμως, οι Έλληνες την άλλαξαν γρήγορα, γιατί είναι πάντοτε πιο ωραίο να ακολουθείς εκείνους που σου λένε ότι υπάρχει τρόπος να βρεις λεφτά.
Μετά η Ελλάδα μπήκε στην ζώνη του Ευρώ, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ότι το κράτος μπορούσε να δανειστεί όσα χρήματα ήθελε, υπό τις ίδιες συνθήκες και με τα ίδια επιτόκια με την Γερμανία. Και καμία ευρωπαϊκή αρχή, καμία ιδιωτική τράπεζα δεν αναρωτήθηκε πως γίνεται αυτό. Και μετά ήρθε η κρίση.
Πρέπει να αναρωτηθούμε πραγματικά, μιλάμε για μια ελληνική κρίση; Τώρα ξέρουμε ότι μιλάμε για μια, ευρωπαϊκή κρίση, μια κρίση του ευρώ, αλλά και του ευρωπαϊκού ιδεώδους.
Όταν πριν από 10 χρόνια με μεγάλο ενθουσιασμό χειροκροτήσαμε το ευρώ, ήδη υπήρχε η απορία, κατά πόσο αυτή η νομισματική ένωση ήταν προετοιμασμένη για μια κρίση, γιατί γνωρίζαμε ότι ναι είχαμε μεν κοινό νόμισμα, χωρίς όμως να υπάρχει κοινή οικονομική πολιτική. Είχα πει, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, ότι εμείς στην ΕΕ βρισκόμασταν –και ακόμα είμαστε θεσμικά- περίπου όπου βρισκόταν η Αμερική το 1794! Πριν δηλαδή η κατάσταση οδηγήσει τις Πολιτείες να αποφασίσουν μιαν ισχυρότερη, μόνιμη και σταθερή, ομοσπονδοποίηση του Αμερικανικού συστήματος.
- Αδύναμη, κεντρική εξουσία και οικονομική διεύθυνση.
- Αυτόνομες οικονομικές πολιτικές από τις Πολιτείες.
- Οικονομική κρίση και ασήκωτα χρέη σε ορισμένες απ' αυτές.
Αυτά χαρακτήριζαν την αμερικανική ομοσπονδία τα πρώτα χρόνια. Όμως η άποψη ότι η Αμερικανική Ομοσπονδία, αντιμετώπιζε μιαν εξωτερική απειλή, τη Βρετανία, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης ορισμένων Πολιτειών λόγω των χρεών, τους οδήγησε σε ενίσχυση της κεντρικής πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης, σ' αυτό δηλαδή που πολλοί ισχυρίζονται ότι χρειαζόμαστε κι εμείς εδώ, στην Ευρώπη. Η κατάσταση μετά την εισαγωγή της νομισματικής ένωσης είναι δυστυχώς αντίστοιχη.
- Κοινό νόμισμα και νομισματικό σύστημα, αλλά εθνικός έλεγχος της δημοσιονομικής πολιτικής, της χρηματοδότησης και των τραπεζών.
- Κοινά επιτόκια αλλά όχι φορολογική πολιτική.
- Ένα νόμισμα, αλλά σχεδόν κανένας πολιτικός και οικονομικός κεντρικός μηχανισμός διαχείρισης, διακυβέρνησης αν θέλετε, της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Και κάποια στιγμή, καταλάβαμε όλοι, ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, χρειαζόταν πολύ χρόνο για να πάρουν αποφάσεις. Και ότι η Ευρώπη νοσεί από έλλειψη μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και έζησε πολλά χρόνια πέρα από τις δυνατότητες της, με δανεικά. Την εποχή της παγκοσμιοποίησης με τις παγκόσμια δικτυωμένες οικονομικές αγορές, και τα νέα πολυ-πολικά κέντρα ισχύος, χαρακτηρίζεται ακόμα από ξεπερασμένες ιδέες εθνικής κυριαρχίας. Αυτό φαίνεται στην λεγόμενη «ενωτική μέθοδο» της Συνθήκης της Λισαβόνας με τον κυρίαρχο ρόλο των επικεφαλής των κυβερνήσεων που λαμβάνουν αποφάσεις στο Συμβουλίου της Ευρώπης. Αντίθετα πρέπει η «κοινοτική μέθοδος» να γίνει εκ νέου κανόνας.
Ο Χέλμουτ Κολ πριν από ένα χρόνο είπε σε μια προσωπική συνομιλία, ότι θα είχε χειριστεί αλλιώς την ελληνική κρίση, εξηγώντας εξ αρχής ότι υπό καμία συνθήκη δεν θα έπρεπε να βγει η Ελλάδα από την ζώνη του ευρώ. Και η αλήθεια είναι, ότι το τίμημα που θα πληρώσει η Ελλάδα σε περίπτωση εξόδου της από την ευρωζώνη δεν οφείλεται μόνο στις κακές κυβερνήσεις ή την ανικανότητα των ηγεσιών να περάσουνε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά και στα συνεχή σχόλια – λυπάμαι κύριε Hans-Werner Sinn – ότι κατά την γνώμη σας η Ελλάδα έπρεπε να βρίσκεται εκτός ευρωζώνης, και αυτό θα είχε μεγάλο κόστος για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Με αυτό το σχόλιο φτάνω στο σήμερα. Η Ελλάδα έχει μια καινούρια κυβέρνηση που αποτελείται από τρία κόμματα, η οποία είναι αποφασισμένη να περάσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουν, ότι το σκληρό μνημόνιο που έχει επιβάλει η τρόικα, μέχρι τώρα έχει φέρει μόνο αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Η ύφεση είναι διπλάσια από την προβλεπόμενη. Οι μισθοί στης Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά 20,3%. Οι συντάξεις επίσης. Η ανεργία φτάνει σήμερα το 25% και στους νέους το 55%. Για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η φτώχεια αυξάνεται.
Τι μπορεί να συμπεράνει κανείς από αυτό; Ο Νότος έχει ανάγκη από μια καινούρια πολιτική, πλήρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ένα κράτος που κάνει οικονομία, συγχρόνως όμως χρειάζεται μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη. Και δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη εάν δεν προωθηθούν ξεκάθαρα οι επενδύσεις.
Υπάρχουν πολλά ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά κυρίες και κύριοι εδώ πρέπει να είμαστε σαφής. Μπορεί να κάνουμε αιματηρές οικονομίες, μπορεί να περάσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται, μπορεί να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις, κανείς όμως δεν πρόκειται να επενδύσει στην Ελλάδα, εάν διαρκώς διαβάζει στις εφημερίδες ότι η Ελλάδα σήμερα ή αύριο θα φύγει από την ευρωζώνη. Γι αυτό είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι σε αυτή την κοινή Ευρώπη θα είναι προς όφελος μας να μπαίνουμε που και που στην θέση των ευρωπαίων εταίρων μας. Είναι θετικό ότι η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε έχουν κάνει δηλώσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Και κατά την γνώμη μου – ξέρω ότι ο κύριος Jürgen Stark δεν συμμερίζεται την άποψή μου – και η απόφαση του κυρίου Ντράγκι είναι πολύ θετική. Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο είπε ο Μάριο Ντράγκι. Βασικά θα έπρεπε να προσθέσει «επειδή εμείς θα φροντίσουμε για αυτό».
Κυρίες και κύριοι, πήγα σε γερμανικό σχολείο. Ξέρω ότι ο φόβος του πληθωρισμού, για ιστορικούς και οικονομικούς λόγους αποτελεί μια μόνιμη απειλή. Πρέπει όμως να αναλογιστούμε το μέλλον, και για πρώτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια γίνεται σαφές ότι το ευρωπαϊκό όραμα έχει γίνει πολύ θολό. Όταν πριν από 3 χρόνια ήμουν υπουργός Εξωτερικών, όλες οι χώρες γύρω μας ήθελαν να ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για τις ευρωπαϊκές αξίες, για τις δημοκρατικές δομές, για το κοινωνικό μας σύστημα. Η συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας έχει φέρει την κρίση από το χαρτί, τις εφημερίδες σε όλο της το μέγεθος στην καθημερινότητα εκατομμυρίων Ευρωπαίων. Ειδικά για αυτούς οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή μεγάλοι σε ηλικία εργάτες, μικροί καταστηματάρχες, ανειδίκευτοι νέοι, συνταξιούχοι και άνθρωποι που μένουν στις περιφέρειες των μεγάλων αστικών κέντρων η κρίση είναι καταστροφική.
Σήμερα μας είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε το νέο πρόσωπο της Ευρώπης: το 2012, σύμφωνα με την Κομισιόν 115 εκατομμύρια ευρωπαίοι απειλούνται άμεσα από την φτώχεια.
Ακόμα και η Γερμανία δεν είναι πια ασφαλής από την φτώχεια, ή και η Γαλλία, η οποία είναι σε ίδια κατάσταση, και όπου ο φόβος της φτώχειας είναι ακόμα μεγαλύτερος απ' ότι στην Ελλάδα.
Στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα της οικονομικής ατμομηχανής της Ευρώπης, ένα στα τρία παιδιά, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Στην Γαλλία, την χώρα στην οποία είναι υψηλές οι κοινωνικές παροχές, περισσότεροι από τους μισούς Γάλλους φοβούνται ότι θα βρεθούνε στον δρόμο, ακόμα και μεταξύ τον δημοσίων υπαλλήλων επικρατεί αυτός ο φόβος.
Η ευρωπαϊκή κρίση απειλεί ένα καθηγητής μαθηματικών από το Άρλ, ο οποίος φοβάται να βρεθεί στον δρόμο.
Η ευρωπαϊκή κρίση απειλεί μια χωρισμένη γυναίκα από το Αμβούργο η οποία ενώ ψωνίζει αναρωτιέται πως θα σπουδάσει τα παιδιά της, και εάν οι σπουδές τους θα τους βοηθήσουν να βρουν δουλειά στο μέλλον.
Ευρωπαϊκή κρίση είναι ότι ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Unilever Europe, εξηγεί ότι η επιχείρηση του έχει προετοιμαστεί για την επιστροφή της φτώχειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, και θα εφαρμόσει πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε πρόσφατα εκβιομηχανισμένες χώρες, όπως η Ινδονησία και η Αίγυπτος, στην πώληση προϊόντων στην Ισπανία.
Η ευρωπαϊκή κρίση βρίσκεται στα πορτοφόλια και στα μυαλά, είναι ένας φόβος, ένα κακό προαίσθημα το οποίο αναστέλλει, παραλύει και εμποδίζει να γίνουν νέα πράγματα. Χειρότερα ακόμα, μαζί με τον φόβο έρχεται και η καχυποψία. Στην Ευρώπη κανείς δεν πιστεύει κανέναν πια. Η πολιτική φαίνεται να έχει απαξιωθεί, αλλά και οι επιχειρήσεις.
Οι Γερμανοί τον θεσμό που εμπιστεύονται λιγότερο ακόμη και από τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο. Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια διαρκή κρίση εμπιστοσύνης. Ακόμα και στον χώρο ψυχαγωγίας φαίνεται αυτό. Ποια σειρά βλέπουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι; Τον Dr House. Ένας κυνικός γιατρός με έλλειψη κινήτρου, μισάνθρωπος, έδιωξε τον ευγενικό George Clooney της δεκαετίας του '90 από της καρδιές των τηλεθεατών. Και ποιο μήνυμα θέλει να μας περάσει αυτός ο καλός γιατρός τα τελευταία οκτώ χρόνια; Όλοι, οι πάντες, λένε ψέματα.
Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα, στην οποία εμείς οι πολιτικοί πρέπει σήμερα να εργαστούμε. Χαρακτηρίζεται από την πρόκληση για μας τους πολιτικούς αλλά και για τους επιχειρηματίες, να μην θεωρήσουν τίποτα ως "business as usual" πλέον. Μερικοί αντιδρούν σε αυτούς τους καιρούς της κρίσης με το να μην θέλουν αλλαγές, εγώ πιστεύω όμως ότι η λύση βρίσκεται στο να είσαι ανοικτός σε αλλαγές. Πιο κοντά πρέπει να έρθουμε, περισσότερη διαφάνεια χρειαζόμαστε, μεγαλύτερη ανάληψη υποχρεώσεων, πιο υπεύθυνοι πρέπει να γίνουμε.
Έχουμε πολλές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιχειρήσεις στην χώρα μας, οι οποίες αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες αυτή την περίοδο, και αναρωτιούνται εάν θα μπορέσουν να μείνουν στην Ελλάδα. Τα πρότυπα ωστόσο που χρησιμοποιούν σε εμάς, είναι χρήσιμα για όλους. Γι αυτό τον λόγο θέλω να σας δώσω κάποια θετικά παραδείγματα.
Άκουσα ότι μία γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει στην Γερμανία στις υπεραγορές της μια «ελληνική εβδομάδα» γιατί θέλησε ειδικά τώρα να προωθήσει την ιστορία, της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων. Αυτό είναι ακριβώς το σωστό μήνυμα στην σωστή στιγμή στην Γερμανία.
Σύμφωνα με έκθεση του Συνδέσμου Γερμανικών Επιμελητηρίων Βιομηχανίας και Εμπορίου (DIHK) που δημοσιεύτηκε την 30η Αυγούστου 2012, υπάρχουν τα πρώτα θετικά μηνύματα για το μέγεθος και την ταχύτητα προσαρμογής της Ελλάδας και των υπόλοιπων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Σημειώνουν χαρακτηριστικά γερμανοί αναλυτές, πως οι χώρες αυτές έχουν υλοποιήσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από εκείνες που τους αναγνωρίζονται.
Η έκθεση βασίζει την εκτίμηση της σε δύο δείκτες:
• Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος που έχει μειωθεί σημαντικά στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Ισπανία. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, το εργασιακό κόστος μειώθηκε περίπου 15% από το 2010, σύμφωνα με τη έκθεση.
• Τα ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών - η διαφορά μεταξύ της αξίας των εξαγωγών και των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών -συρρικνώνονται. Η Ελλάδα μείωσε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών κατά 54% μεταξύ 2008 και 2011. Οι εξαγωγές της χώρας έχουν ανακτήσει το επίπεδο που είχαν το 2007, παρόλο που η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 27% από τότε.
Σύμφωνα με την έκθεση του Συνδέσμου, οι γερμανοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η ζώνη του ευρώ έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις διαρθρωτικές αλλαγές ενώ για πρώτη φορά αναγνωρίζουν πως η διαδικασία προσαρμογής των εμπορικών ανισορροπιών στη ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Θετικό σημείο επίσης, της έκθεσης των γερμανικών επιμελητηρίων αποτελεί η εκτίμηση πως οι προσπάθειες που κάνουν οι χώρες της ευρωζώνης να γίνουν πιο ανταγωνιστικές θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς το 2013.
Σε άλλα στοιχεία, προβλέπεται ότι η ζώνη του ευρώ θα έχει ανάπτυξη της τάξης του 0,7% το 2013, σε αντίθεση με την ύφεση του 0,2% του 2012.
Οι επόμενοι δυο μήνες είναι κρίσιμοι. Η Ευρώπη σήμερα δεν πρέπει να μείνει στάσιμη, οι αποφάσεις θα ληφθούν τώρα. Υπάρχει ένα ρητό: η Ευρώπη είναι ένα ποδήλατο, το οποίο η τρέχει μπροστά ή μένει στάσιμο και πέφτει. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ευρώπη να πέσει.
Έχουμε διανύσει μακρύ δρόμο. Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο λίγοι πίστεψαν στην Ευρώπη. Εμείς όμως τα καταφέραμε. Η νέα γενιά βλέπει την Ευρώπη ως αυτονόητο. Θέλω να κλείσω την ομιλία μου με την καταγωγή της λέξης Ευρώπη: η Ευρώπη είναι αυτή που βλέπει ευρέως.
Ετικέτες
Dora Bakoyianni
Βαριές ποινές για τον Πρώην Δήμαρχο και Ταμία του Ρεθύμνου
Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον πρώην δήμαρχο Ρεθύμνου, Δημήτρη Αρχοντάκη και ποινή
κάθειρξης 19 ετών στον πρώην ειδικό ταμία του δήμου Ρεθύμνου
Δείτε τι έστειλε ο Π.Καμμένος στον Barack Obama..
Δείτε τι έστειλε ο Π.Καμμένος στόν Πρόεδρο των Η.Π.Α στο TWITTER...
“Εμφύλιος” στους Ανεξάρτητους Έλληνες
Προκλητική δήλωση Μαρκόπουλου για τις ένοπλες δυνάμεις. Τον άδειασε το ίδιο του το κόμμα. Αίσθηση προκάλεσε τόσο στην αίθουσα της Ολομέλειας όσο και στο ίδιο του το κόμμα η δήλωση του του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το…
Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012
Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012
Διώξεις σε τέσσερις για το καλάσνικοφ στο ψυγείο
Διώκονται ο φερόμενος ως αποστολέας και φερόμενος ως παραλήπτης του δέματος, αλλά και ο οδηγός του φορτηγού - ψυγείου και ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας
Aπίστευτο! Έγδυσε 12χρονο επειδή φορούσε μπλούζα με τον Σπαρτιάτη Λεωνίδα!
Ο 35χρονος αντιεξουσιαστής εκνευρίστηκε στη θέα της μπλούζας του 12χρονου μαθητή!
ΟΗΕ: Ανησυχία Πιλάι για τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα
Την ανησυχία της για τις ξενοφοβικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην Ελλάδα εξέφρασε η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι, στη διάρκεια ομιλίας της στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του οργανισμού.
Αποσύρονται όλοι οι αστυνομικοί από την προστασία βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή από μέλη της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ αποσύρονται όλοι οι αστυνομικοί για την προστασία βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012
Αγανάκτηση για τους «πιστολέρο» της Παραλιακής
Νέο αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που έπιναν αμέριμνοι το ποτό τους.
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012
Πέμπτη 17 Μαΐου 2012
Ο Λαός δεν ξεχνά τον Προδότη Σαμαρά!!! [video]
Τέρμα τα ψέματα. Η Μεγάλη Φιλελεύθερη Δημοκρατική Παράταξη του 48% δεν υπάρχει πια. Η Νέα Δημοκρατία, η Μεγάλη και Δυνατή, ξεψύχησε στα ...
Συντριπτικό ΟΧΙ των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ Σαμαρά!
Ως ελεύθερο, ανεξάρτητο και αδέσμευτο ιστολόγιο, έχουμε καθήκον να μεταφέρουμε καθαρή και ανεπιτήδευτη τη Φωνή των Αναγνωστών μας, αλλά και τη Φωνή της Κοινωνίας των Πολιτών. Εκατοντάδες μηνύματα έχουν κατακλύσει σήμερα το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Κοινός παρονομαστής όλων: Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να...
γίνει η Δημοκρατική Συμμαχία και, κυρίως, η Ντόρα Μπακογιάννη το δεκανίκι απόγνωσης του Τελειωμένου της Συγγρού! Όχι «φιλί ζωής» στον Υπαίτιο του σημερινού τραγικού αδιεξόδου της Πατρίδας μας... Αυτό είναι το κυρίαρχο μήνυμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των χιλιάδων Συμμάχων απ’ όλη την Ελλάδα.
Ακόμη και στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ψηφοφορίες που ήδη διενεργούνται το ΟΧΙ καταλαμβάνει συντριπτικά ποσοστά. Η ΝΝΔ του Σαμαρά βρίσκεται σε διαρκή πτώση και αποσυσπείρωση. Μετά βίας συγκεντρώνει το 14%, ακόμη και σε δημοσκοπήσεις εταιρειών που μέχρι τις 6 Μαΐου ήταν ευνοϊκότατες στη Συγγρού και έπαιζαν το παιχνίδι της...
Οι Σύμμαχοι δικαίως αναρωτιούνται και εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους: Ποιο νόημα έχει να δώσουμε αγώνα για να περισωθεί η βρώμικη τρελοπαρέα της Συγγρού; Τα ανθρωπάκια εκείνα που διέλυσαν τη ΝΔ με τον κομπλεξισμό και τα απωθημένα τους, με τις εθνικοσχιζοφρενικές και αλαζονικές τους πολιτικές;
Αφήστε τους μόνους! Να πιουν το ποτήρι του πολιτικού τους θανάτου μέχρι την τελευταία κατάπικρη σταγόνα!
Ούτε μία φιλελεύθερη και δημοκρατική ψήφος στους Αντινιούσηδες του Τρελαντώνη!
Read more: http://defrejus.blogspot.com/2012/05/blog-post_5606.html#ixzz1v7QQDNHA
Πρόστυχο σχέδιο Σαμαρά: Θέλει τη Ντόρα πίσω για να της... φορτώσει τη νέα ήττα στις 17 Ιουνίου! Το πάθημα Βενιζέλου δεν δίδαξε κανένα;... Read more: http://defrejus.blogspot.com/2012/05/17.html#ixzz1v7MsvnBq
Παρά τον... τρελό και αφελέστατο ενθουσιασμό κάποιων (πρώην;) Συμμάχων -που θεωρούν ότι η Ντόρα τώρα... δικαιώνεται, αφού ακόμη και ο Σαμαράς κατάλαβε την αξία της και τη θέλει ξανά στη ΝΔ!- αυτό το ιστολόγιο και ο διαχειριστές του θα μείνουν ίσως οι...
Τετάρτη 11 Απριλίου 2012
Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΑΠΕΙΛΕΊ...
Α.ΣΑΜΑΡΑΣ:"ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ
ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΔΗ.ΣΥ,ΛΑΟΣ, ΚΛΠ...
''ΔΙΝΕΙ ΦΙΛΙ
ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ"....
ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕ
ΠΟΛ.ΑΝ
ΑΝΤΩΝΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;
Σάββατο 10 Μαρτίου 2012
Δεινή ξευτίλα του Κωλοτούμπα Σαμαρά στην Ιδιαίτερη Πατρίδα του!
Παρά την κινητοποίηση σε Μεσσηνία και Αρκαδία ούτε 100 άτομα δεν μαζεύτηκαν στην υποδοχή του Αντώνη Σαμαρά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα! Και οι περισσότεροι απ’ αυτούς ήταν...
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012
Φόβοι για νεα εμπλοκή στο Eurogroup λόγω των δηλώσεων Σαμαρά και την άρνηση του να υπογράψει
PoliticsGr
Μέχρι σήμερα το βράδυ πρέπει να έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθεί η «τρύπα» των 320 εκατ. ευρώ, που εκκρεμεί από το προηγούμενο Eurogroup, ενώ θα πρέπει ο Αντώνης Σαμαράς να υπογράψει τις δεσμεύσεις.
Οι συσκέψεις στο Μαξίμου και στο υπουργείο οικονομικών εχθές κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα.
Οι υπουργοί του Eurogroup, σύμφωνα το Reuters, εκφράζουν ανησυχίες καθώς «οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά δεν καθησυχάζουν την Ευρώπη».
«Ζήτησε από τους βουλευτές του να ψηφίσουν τη συμφωνία, αλλά ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι θα ζητήσει να γίνουν αλλαγές μόλις η Ελλάδα ξεπεράσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας» αναφέρει το πρακτορείο, αναμεταδίδοντας αποσπάσματα από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.
Επίσης, το Reuters σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανιζόταν επιφυλακτικός στο παρελθόν απέναντι στο ζήτημα των γραπτών δεσμεύσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα δύο αυτά ακανθώδοι ζητήματα πρέπει να έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα το βράδυ ώστε να αναχωρήσει ο υπουργός οικονομικών για τις Βρυξέλλες, για τη σύνοδο του Eurogroup, με γεμάτες τις βαλίτσες ώστε να εγκριθεί το νέο πακέτο διάσωσης των 130 δις.
Ζήτημα εγείρεται και με την ανταλλαγή ομολόγων.
Οι Financial Times εκφράζουν το φόβο πως το Eurogroup δεν θα καταλήξει σε απόφαση σήμερα καθώς θα ζητήσουν οι υπουργοί οικονομικών νέες δεσμεύσεις λόγω των δηλώσεων Σαμαρά περί επαναδιαπραγμάτευσης.
Σημείωση: Τόσα χρόνια άλλον έχουμε μάθει να λέμε “γκαντέμη”, αλλά αποδεικνύεται ότι άλλος διεκδικεί τον τίτλο …
Σημείωση: Τόσα χρόνια άλλον έχουμε μάθει να λέμε “γκαντέμη”, αλλά αποδεικνύεται ότι άλλος διεκδικεί τον τίτλο …
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012
Ο Σαμαράς εκδικείται τη Νέα Δημοκρατία...
Ο Σαμαράς δεν αστειεύεται… Θα κάνει τη ΝΔ ΠΟΛ.ΑΝ!
Επειδή και μεις περάσαμε απ’ αυτό το «μαντρί», το πονέσαμε, το αγαπήσαμε, αγωνιστήκαμε γι’ αυτό, μέχρι που...
Δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη για το "παρών"
Έπειτα από βαθύ προβληματισμό και με συναίσθηση της ευθύνης που έχω ως νέος πολιτικός απέναντι στη γενιά μου, στην πατρίδα μου και στο λαό της Κρήτης, αδυνατώ να...
Ρήγμα με 21 διαγραφέςσυγκλονίζει τη ΝΔ
Μεγάλο εσωκομματικό ρήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνοχή της ΝΔ, όπως αναγνωρίζουν και επιτελικά στελέχη του κόμματος, προκαλεί η μαζική διαγραφή των 21 βουλευτών που ...