Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Φωνή για τον ΟΦΗ σε όλη την Κρήτη!


Μπορεί το κατεστημένο να μην επέτρεψε στον ΟΦΗ να πάρει την άνοδο όμως στην ομάδα ετοιμάζουν αντεπίθεση.

Διατεθειμένοι να τραβήξουν στα άκρα την… υπόθεση άνοδο είναι στον ΟΦΗ μετά τις διαδοχικές ληστείες που συνέβησαν στην διάρκεια των πλέι-οφ. Για έξι αγωνιστικές, στον ΟΦΗ είδαν να παρουσιάζεται το ίδιο έργο με πρωταγωνιστές τους διαιτητές που «ασελγούσαν» στο «κορμί» της ομάδας του Ηρακλείου. Όμως ο κύβος ερρίφθη και το «ποτάμι» της οργής και της αγανάκτησης για την μεγάλη αδικία που διαπράχθηκε εις βάρος του ΟΦΗ από τις 30 Μαΐου και μετά δεν πρόκειται να αφεθεί έτσι εύκολα στο παρελθόν.

Στις τάξεις της ομάδας αλλά και του κόσμου του ΟΦΗ επικρατεί μεγάλη αγανάκτηση για όσα θλιβερά συνέβησαν. Με τις συνεχόμενες κλοπές από τους Τσινιάρη, Δαλούκα, Καλόπουλο και Σταθόπουλο, κλοπές που ξεσήκωσαν στο πόδι όλο το Ηράκλειο και την Κρήτη με αποτέλεσμα να μην είναι κανένας διατεθειμένος να αφήσει στο παρελθόν, όλα όσα συνέβησαν με αποκορύφωμα τα γεγονότα των Σερρών.

Παγκρήτιο συλλαλητήριο την Πέμπτη
Η πρώτη πράξη αναμένεται να παιχθεί το απόγευμα της Πέμπτης όπου διοργανώνεται από την ΕΠΣΗ παγκρήτιο συλλαλητήριο με καλεσμένους όλους τους φορείς που έχουν την δυνατότητα να παρέμβουν. Η ένωση Ηρακλείου διοργανώνει το παγκρήτιο συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει στις 18.30 έξω από το εργατικό κέντρο του Ηρακλείου με τον κόσμο του ΟΦΗ να είναι αυτός που πρόκειται να δώσει βροντερό παρόν. Καλεσμένοι είναι όλοι οι βουλευτές του νησιού, νομάρχες καθώς και όλοι όσοι χρειάζεται να υψώσουν την φωνή τους σε αυτήν την κατάφωρη αδικία που υπέστη η ομάδα. Ήδη στις τάξεις του κόσμου του ΟΦΗ επικρατεί μεγάλος αναβρασμός και το παρόν αναμένεται να είναι τεράστιο όπου σε μια ειρηνική εκδήλωση τεράστιου μεγέθους αναμένεται να φωνάξουν σε όλη την Ελλάδα για όσα συνέβησαν στα πλέι-οφ και την «κλοπή» εις βάρος του ΟΦΗ.

Αγωγές και ΦΙΦΑ
Ήδη η διοίκηση του ΟΦΗ έχει καταθέσει ένσταση για το κύρος του αγώνα αλλά και για όλο το πρωτάθλημα. Η Κρητική ομάδα βασιζόμενη στα άρθρα 23 και 27 του ΚΑΠ ζητάει να τηρηθούν οι νόμοι. Ουσιαστικά με το άρθρο 27 του ΚΑΠ ζητάει από την ΕΠΟ να μην… δεχτεί το «πραξικόπημα» που συντελείται επιτρέποντας στον Λεβαδειακό να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα σε περίπτωση υποβιβασμού του Ηρακλή ενώ με το άρθρο 23 έχει κάνει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Πανσερραϊκό προσβάλλοντας την προκήρυξη των πλέι-οφ.

Στον ΟΦΗ είναι διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι και την ΦΙΦΑ και είναι σίγουρο ότι αυτή η ιστορία που ξεκινάει ΤΩΡΑ δεν πρόκειται να μείνει έτσι. Ο ΟΦΗ αναφερόμενος στο άρθρο 22 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ που κάνει λόγο για διαστρέβλωση αγώνα αναφερόμενος στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Όμως ο λόγος που η ομάδα θα πάει στην ΦΙΦΑ έχει να κάνει με τον φάκελο που περιέχει τα ύποπτα παιχνίδια. Και εδώ τίθεται ένα τεράστιο ερώτημα; Πως γίνεται να παίρνει την άδεια συμμετοχής στην Σούπερ Λίγκα μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός Βόλου που το όνομα του βρίσκεται μέσα σε αυτούς τους φακέλους ενώ η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα;

Ο ΟΦΗ αναμένεται να ζητήσει από την ΕΠΟ την προσφυγή της ιστορίας με τους ύποπτους αγώνες στα αθλητικά δικαστήρια προκειμένου να διαλευκανθεί τι ακριβώς συμβαίνει και πως γίνεται να ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα όταν αμφισβητείται η αξιοπιστία του με πολλές εμπλεκόμενες ομάδες μέσα;

Το θέμα είναι ότι ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά… Ήδη το πρώτο ραντεβού δίνεται στις 18.30 το απόγευμα της Παρασκευής στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ συλλαλητήριο με τον κόσμο του ΟΦΗ να ετοιμάζεται να δώσει βροντερό και ειρηνικό παρόν.
Επιμέλεια: Μανώλης Σαρρής

Του κλέψανε την άνοδο!

Δάλλας και Σταθόπουλος "πετσόκοψαν" τον ΟΦΗ στερώντας του την άνοδο, ακυρώνοντας πεντακάθαρο γκολ.

To παρασκήνιο βρέθηκε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο, και όλως τυχαίως σε ένα ακόμα παιχνίδι του ΟΦΗ. Οι φιλοξενούμενοι καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έμειναν με 10 παίκτες για 35΄όταν ο Μούρμπος είδε 2 κίτρινες μέσα σε πέντε λεπτά. Παρόλα αυτά πέτυχαν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ γκολ που ωστόσο ο κύριος Δάλλας είδε οφ-σαιτ.

Ο Πανσερραϊκός παίζοντας για δύο αποτελέσματα, πήρε το προβάδισμα στο σκορ, χωρίς να είναι καλύτερος στη μοναδική φάση που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο με την κεφαλιά του Παπάζογλου στο 34'. Ο ΟΦΗ "φλύαρος" πολύ, είχε την υπεροχή αλλά μέχρι εκεί, αφού στην εστία του Κοτταρά δεν έφτασε με αξιώσεις πλην της φάσης στο πρώτο λεπτό όταν απείλησε με σουτ ο Κωνσταντινίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ πιστεύοντας στην ανατροπή, μπήκε αποφασισμένος και στο πρώτο λεπτό της επανάληψης έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ογκουνσότο συνδυάστηκε άψογα με τον Πόποβιτς, πήρε τη μπάλα και στο τετ α τετ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κοτταρά κάνοντας το 1-1.

Το γκολ αυτό "θορύβησε" τον κ. Σταθόπουλο που μέσα σε πέντε λεπτά απέβαλε τον Μπούρμπο. Όμως η αποβολή του Μπούρμπου ήταν "πταίσμα" μπροστά στην απόφαση του Δάλλα.

Η φάση που στιγμάτισε το ματς έγινε στο 68ο λεπτό όταν ο Βλόνταρτσικ έστειλε από κανονική θέση τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Δάλλας είχε αντίθετη άποψη, αν και ήταν μπροστά του ο παίκτης του Πανσερραϊκού που κάλυπτε τον παίκτη του ΟΦΗ.

Στην συνέχεια μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε με το ματς να διακόπτεται συνεχώς, μπάλες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Στο 80΄ λεπτό δημοσιογράφοι από την Κρήτη δέχθηκαν επίθεση με κάθε είδους αντικείμενα και μπουκάλια με αποτέλεσμα να κάνουν την μετάδοση στα τελευταία λεπτά από τον διάδρομο.

Μετά το τέλος του αγώνα οπαδοί του ΟΦΗ έκλεισαν τον δρόμο γύρω από την πλατεία Ελευθερίας, όπου και φώναζαν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους και κατά της ΕΠΟ και ΕΠΑΕ.

Πανσερραϊκός: Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Παπάζογλου, Τάντιτς, Μπακουρά, Κάστρο, Σκάγκλια, Ανάκογλου, Μιχαήλ, Γεωργιάδης, Ζαπρόπουλος

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Κωσταντινίδης, Ακότο, Κάλαϊτζιτς, Κιάσσος, Μπούρμπος, Πόποβιτς, Νατσούρας, Βλόνταρτσικ, Κατσικογιάννης, Μπερτίν
Δυναμική η παρουσία των οπαδών του ΟΦΗ καθώς πάνω από 500 φίλοι της ομάδας βρίέθηκαν στο γήπεδο.
Δύο ώρες πριν το παιχνίδι άρχισε η προσέλευση των οπαδών του ΟΦΗ με τα πρώτα 150 άτομα να κάνουν την εμφάνιση τους περίπου 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα
Στις 18:20 έφτασε το πούλμαν της αποστολής του ΟΦΗ όπου και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας που έμπαινε εκείνη την ώρα στο γήπεδο.
Στις 18:45 μπήκαν στο γήπεδο οι Γιάννης Κουράκης, Μανώλης Βρέτζος, Αριστείδης Λεβεντάκης και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, όπου και χειροκρότησαν τους φίλους του ΟΦΗ, οι οποίοι και ανταπέδωσαν.
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας. Υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη έξω από το γήπεδο αλλά και μέσα, πλησίον της θύρας 8 όπου και βρίσκονται οι φίλοι του ΟΦΗ.

"Κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο"


Εμφανώς αγανακτισμένος με τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι με τον Πανσερραικού εμφανίστηκε ο Χρήστος Μπούρμπος.

Απογοητευμένος με το όσα έγιναν στο στάδιο των Σερρών δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ του ΟΦΗ και του Πανσεραϊκού ο Χρήστστος Μπούρμπος, ο οποίος τόνισε:

"Hταν απίστευτο αυτό που έγινε. Είμαι αγανακτησμένος. Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση. Δεν θέλω να πω για τους κόπους και τον ιδρώτα μας. Είναι κρίμα αυτή αντιμετώπιση που έχει ο ΟΦΗ. Κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν σέβονται την στεναχώρια μιας ολόκληρης πόλης"

Όσο αφορά το θέμα της παραμονής του ο παίκτης του ΟΦΗ είπε:

"Eγώ αγαπώ την ομάδα και πιστεύω πως έχω αγαπηθεί και από τον κόσμο. Θέλω να μείνω στην ομάδα, άσχετα αν του χρόνου θα παίζει στη Β΄Εθνική. Έχω δεθεί με τον κόσμο"

Υποδοχή ηρώων στο αεροδρόμιο


Πάνω από 300 φίλαθλοι του ΟΦΗ βρέθηκαν στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα όπου υποδέχτηκαν την ομάδα.

Ο κόσμος της Κρητικής ομάδας αναγνώρισε την προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Σερρών και βρέθηκαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, έκαναν τη νύχτα... μέρα στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης".

Πάνω από 300 φίλαθλοι του ΟΦΗ υποδέχτηκαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και τον Γιώργο Παράσχο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας και του Μακεδόνα τεχνικού και εις βάρος της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ.

Με καπνογόνα και συνθήματα δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα δείχνοντας ότι ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, εκείνοι στέκονται δίπλα στην ομάδα τους.