Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Πόπο(βιτς) τι επιστροφή!


Όπως μετέδωσε ο Athletic Radio 104,2 ο ΟΦΗ συμφώνησε με τον Ατρόμητο και ο Πόποβιτς μπαίνει στον δρόμο για το Ηράκλειο.

Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Μαρκάκης, ο Νίκος Μαχλάςεπικοινώνησε με τους ανθρώπους του Ατρομήτου και συγκεκριμένα τους Γιώργο Σπανό - Γιάννη Αγγελόπουλο φτάνοντας σε συμφωνία για την απόκτηση του Ζντράβκο Πόποβιτς.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αρχική πρόταση τουΑτρομήτου προς τον ΟΦΗ και την οποία αποδέχτηκε η Κρητική ομάδα, δηλαδή σε περίπτωση που η ομάδα πάρει την άνοδο για την Σούπερ Λίγκα τότε οι Περιστεριώτες θα πάρουν το ποσό των 100.000 ευρώ.

Έτσι, το μόνο που απομένει είναι η οριστική συμφωνία με τον Κροάτη μεσοεπιθετικό που αξίζει να αναφέρουμε ότι το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε νέα επικοινωνία ανάμεσα στον 27χρονο και τον πρόεδρο του ΟΦΗ. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει οριστικό τέλος ακόμα και το απόγευμα της Τρίτης με την άμεση ένταξη του Πόποβιτς στην ομάδα.

http://www.athleticradio.gr/index.php/application/article_view/1/24181

"Καμίνι" σήμερα η Κρήτη- κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς


Η θερμότερη, μέχρι τώρα, ημέρα του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να είναι η σημερινή, ιδίως στα ανατολικά και νότια, καθώς η εξασθένηση των ανέμων αναμένεται να ανεβάσει τον υδράργυρο έως και τους 41 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές. Μεγάλος θα είναι και ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.
Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης επισημαίνεται ότι απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα από όλους τους φορείς οι οποίοι και καλούνται να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας καθώς και να λάβουν όλα τα αναγκαία κατά περίπτωση μέτρα.
Παράλληλα καλεί τους πολίτες να λαμβάνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας

Οδηγίες κατά την διάρκεια του καύσωνα:

- Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
-Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
-Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα η το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
-Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν την αντανάκλαση του ήλιου.
-Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά.
-Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης, συνιστάται να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.
-Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας.
- Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα.Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος.