Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

«Για εμένα ο ΟΦΗ είναι ήδη στην Σούπερ Λίγκα»


Την αισιοδοξία του ότι ο ΟΦΗ θα αγωνίζεται του χρόνου στην Σούπερ Λίγκα, εφόσον τηρηθούν οι νόμοι, εξέφρασε ο Ν. Τζώρτζογλου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ τόνισε ότι το απόγευμα στην συνάντηση που θα έχει την μορφή συλλαλητηρίου και η οποία θα ξεκινήσει στις 6.30 στο Εργατικό Κέντρο θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τις ομάδες που παρανόμως βρίσκονται στην Σούπερ Λίγκα. Ο Νίκος Τζώρτζογλου μιλώντας στο Νίκο Μαρκάκη εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι εφόσον τηρηθούν οι νόμοι ο ΟΦΗ θα αγωνίζεται του χρόνου στην Σούπερ Λίγκα.

Παράλληλα έκανε έκκληση στον κόσμο που θα βρεθεί στην συνάντηση να μην υπάρξουν έκτροπα και να αμαυρωθεί η εικόνα και ο αγώνας που ξεκινάει. Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Τζώρτζογλου στον Athletic Radio 104,2:

Για την πρωτοβουλία της ΕΠΣΗ: «Η ΕΠΣΗ δεν στέκεται στο στείρο και στον ψυχρό ρόλο του να διοργανώνει τοπικά πρωταθλήματα. Βασικά άρθρα όπως το αρ. 2 του καταστατικού της αναφέρει ότι είναι υποχρέωση της είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών της σε νομαρχιακό επίπεδο. Ειδικά, αυτό που συμβαίνει με την μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης τον ΟΦΗ, δεν έχει προηγούμενο. Εγώ δεν λέω ότι το ποδόσφαιρο «βρώμισε» τώρα. Όπως σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα υπάρχει σήψη έτσι και στο ποδόσφαιρο και δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό. Στα πλαίσια αυτά των δικών μας ενεργειών, είναι και η σημερινή συνάντηση που διοργανώνει η ΕΠΣΗ. Έχουν κληθεί όλοι, βουλευτές, υφυπουργοί και βέβαια ο απλός κόσμος. Πρέπει να πω ότι παρακαλούμε τον κόσμο ώστε αυτή η συγκέντρωση να είναι ειρηνική. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεφύγουν κάποιοι. Πέραν από το γεγονός ότι θα γυρίσουν μπούμερανγκ εις βάρος του ΟΦΗ, εμείς ως ΕΠΣΗ δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Να επαναλάβω ότι παρακαλούμε τον κόσμο και ταυτόχρονα το απαιτούμε ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια μας».

Για την παρουσία των βουλευτών και όλων των αρμόδιων φορέων: «Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους τοπικούς φορείς και να αποδείξουμε με έγγραφα το τι έχει συμβεί φέτος σε αυτό το δύσμοιρο άθλημα και ιδιαίτερα στον χώρο της Β΄ Εθνικής. Πως λειτουργεί το παρασκήνιο, ποιοι νόμοι έχουν καταπατηθεί και να ζητήσουμε έστω και αργά την πιστή εφαρμογή των νόμων. Θα πρέπει να πάρουν θέση όλοι οι πολιτικοί παράγοντες, οι κοινωνικοί φορείς και δεν ζητάμε τίποτα αυτονόητο πέραν της εφαρμογής των νόμων. Επειδή πολλοί λένε ότι είναι αργά, εγώ να τονίσω ότι δεν είναι καθόλου αργά. Και το λέω αυτό για να πω ότι στην περσινή κλήρωση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής ήταν ο Απόλλων Καλαμαριάς που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα όμως μετά τις παρεμβάσεις της ΕΠΣ Δωδεκανήσου αλλά και των αρχών της Ρόδου, η ομάδα του νησιού δικαιώθηκε και ο Απόλλων Καλαμαριάς υποβιβάστηκε».

Για τις κινήσεις του ίδιου: «Εγώ δεν είμαι διοίκηση του ΟΦΗ, ούτε μιλάω εκ μέρους του ΟΦΗ ανεξάρτητα αν είμαι φίλαθλος της ομάδας. Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και δεν φοβόμαστε κανέναν, ούτε δεχόμαστε απειλές όπως γίνονται εις βάρος μου τον τελευταίο καιρό. Θα πρέπει να ζητήσουν όλοι την πιστή εφαρμογή των νόμων και το απόγευμα θα φωνάξουμε όλοι. Η ΕΠΣΗ δεν θα το αφήσει έτσι το πράγμα και θα το τραβήξει μέχρι εκεί που πάει. Θα πάει στην ΕΠΟ, την ΦΙΦΑ, την ΟΥΕΦΑ και θα φτάσουμε μέχρι και το CAS που είναι το ανώτατο δικαστήριο στον πλανήτη».

Για τις κατευθύνσεις που θα κινηθεί: «Δεν κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις για να εντυπωσιάσουμε αλλά μιλάμε με στοιχεία. Πρόκειται για απλούς νόμους που δεν εφαρμόστηκαν και βάσει αυτών των νόμων ο ΟΦΗ είναι στην Σούπερ Λίγκα. Ακόμα και ο πιο άσχετος που δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο και που θα βρεθεί το απόγευμα στην συγκέντρωση, θα καταλάβει τι ακριβώς έγινε παίρνοντας ένα έγγραφο στα χέρια του. Είναι πολύ άπλα τα πράγματα και όλοι θα καταλάβουν ποιοι νόμοι καταπατήθηκαν. Ο κύριος Πιλάβιος μου είπε στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ ότι «μην νομίζετε κύριε Τζώρτζογλου ότι επειδή εγώ πάω στην Αφρική, η ΕΠΟ θα σταματήσει να λειτουργεί». Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να πάνε οι φάκελοι στην αθλητική δικαιοσύνη. Είναι πολλά αυτά που έχουν συμβεί, έχουν πάρει τον φάκελο συμμετοχής ομάδες που δεν έπρεπε να βρίσκονται καν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εμείς ζητάμε την δικαίωση ξεχωριστά από την περίπτωση του Ηρακλή. Εμείς ζητάμε να εφαρμοστούν οι νόμοι. Αν δεν εφαρμοστούν τότε δεν έχει τον λόγο ο ΟΦΗ και η ΕΠΣΗ αλλά οι εκπρόσωποι του Ηρακλείου και του νησιού και οι βουλευτές. Μετά, εκείνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στον φίλαθλοι κόσμο γιατί δεν συνέβη τίποτα. Εγώ δεν μπορώ να πιάσω από το αυτί τον κύριο Γερουλάνο και να του ζητήσω να τηρηθούν οι νόμοι. Έχουμε ξεκινήσει όλες αυτές τις διαδικασίες έχοντας υπόψιν μας σοβαρό κίνδυνο. Δεν θα αφήσουμε τα πράγματα έτσι και θα το τραβήξουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Δεν με ενδιαφέρει να μπω στην διοίκηση του ΟΦΗ ή να γίνω πρόεδρος. Το κάνω επειδή γουστάρω το ποδόσφαιρο, είμαι πρόεδρος της ΕΠΣΗ και στο κάτω-κάτω είμαι υποχρεωμένος να υποστηρίξω τα συμφέροντα ομάδων του Ηρακλείου».

Για τον φάκελο του ΟΦΗ που έχει κατατεθεί στην επιτροπή αδειοδότησης: «Από όσα πληροφορούμαι από την διοίκηση του ΟΦΗ, ο φάκελος του ΟΦΗ είναι εντάξει και δεν αποτελεί δικαιολογία η καθυστερημένη πληρωμή προς τον Ταραλίδη. Αν ο φάκελος του ΟΦΗ είναι ίδιος με αυτούς των άλλων ομάδων τότε να μην πάρει άδεια ούτε ο ΟΦΗ. Είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι φάκελοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και μιλάμε ακόμα και για πλαστογραφημένα έγγραφα. Υπάρχει ομάδα και δεν έχω πρόβλημα να πω ότι είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Αχιλλέας Μπέος που βρίσκεται στους φακέλους της ΟΥΕΦΑ είναι ο ίδιος άνθρωπος που έκανε το ίδιο σκάνδαλο με την αλλαγή έδρας στον αγώνα με τον Εθνικό που οι φίλαθλοι του Πανιωνίου φώναζαν «εεε οοο άσο ημίχρονο – διπλό τελικό».

Για την παρουσία του κόσμου: «Εγώ πιστεύω ότι ο ΟΦΗ είναι στην Σούπερ Λίγκα. Θέλω να πω για κάποιους φίλαθλους του ΟΦΗ που λένε ότι δεν θέλουν να ανέβει η ομάδα στα χαρτιά. Εγώ να πω ότι στην συνείδηση όλων μας ο ΟΦΗ είναι πρώτος. Άρα γιατί παίρνει την άνοδο στα χαρτιά από την στιγμή που στην συνείδηση όλων μας είναι πρώτος στο πρωτάθλημα; Θέλω να κάνω ξανά μια μεγάλη παράκληση στον κόσμο του ΟΦΗ να φερθεί κόσμια και να κάνει μια τεράστια και ειρηνική διαδήλωση».



Επιμέλεια: Μανώλης Σαρρής athleticradio.gr