Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ


Ανακοινώθηκαν απ το υπ. Παιδείας τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ. Οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ , μπορούν να πληροφορούνται εάν και πού εισάγονται μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον κωδικό αριθμό τους.
Οι υποψήφιοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον τετραψήφιο αριθμό 1500.
Οι βάσεις αναμένεται να αναρτηθούν στις 11.30 το πρωί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να αναρτηθούν στα Λύκεια οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων.
H μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στα ΤΕΙ, λόγω της κατάργησης της βάσης του 10 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των φετινών αποτελεσμάτων, όπως επίσης η μεταστροφή των υποψηφίων από την προτίμηση των Παιδαγωγικών Τμημάτων.
Σε άνοδο βρίσκονται τα τμήματα και οι σχολές που έχουν σχέση με τους τομείς περί την Οικονομία, ενώ σταθερές εμφανίζονται οι Νομικές Σχολές και με μικρές αυξομειώσεις οι Ιατρικές.
Γενικότερα, εκτιμάται από τους εκπαιδευτικούς ότι οι υποψήφιοι προτίμησαν σε μεγάλο ποσοστό τμήματα και σχολές, που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Πηγη:www.cretalive.gr

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από την αιματηρή συμπλοκή!


Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το αιματηρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τρίτης στο 5ο χλμ του δρόμου Ηρακλείου - Μοιρών. Ένας 53χρονος από τα Ανώγεια τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ενώ συνελήφθη ο νεαρός ανιψιός του που βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε καταιγισμός πυρών, ενώ πολύ γρήγορα στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις αλλά και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. Από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, καθώς οι σφαίρες εκτός από το αυτοκίνητο- στόχο, βρήκαν και άλλα παρκαρισμένα ΙΧ ενώ έγιναν και εξοστρακισμοί.
Περίπου 10 άτομα που επέβαιναν σε ένα ΙΧ μάρκας Μερσεντές και ένα τζιπ , αφού καταδίωξαν ένα ΙΧ φορτηγό 4x4 πυροβόλησαν εναντίον του οδηγού τραυματίζοντας τον σοβαρά. ΟΙ αστυνομικές αρχές "χτενίζουν" την περιοχή. H υπόθεση βρίσκεται στη φάση της προανάκρισης.

Πηγη:www.cretalive.gr