Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

http://www.playoff.gr

http://www.forumgreece.gr/main.php













Σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "forum για την Ελλάδα". Επιλέξτε τη θεματική ενότητα, συνδυάζοντάς την με την αξία που σας ενδιαφέρει και σχολιάστε. Ενημερωθείτε για το φόρουμ, τις πρωτοβουλίες, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του, γίνετε μέλη, και μοιρασθείτε μαζί μας τις ιδέες σας. Γίνετε μέρος του πρώτου κινήματος θετικού πολιτικού ακτιβισμού στην Ελλάδα!


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνει ότι για σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου και αύριο Τρίτη 17 Αυγούστου 2010 ισχύει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων .

Απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα από όλους τους φορείς οι οποίοι και παρακαλούνται να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας καθώς και να λάβουν όλα τα αναγκαία κατά περίπτωση μέτρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Την Δευτέρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Κρήτη από 35-37ο C
Την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Κρήτη από 37-40ο C



Οδηγίες κατά την διάρκεια του καύσωνα:

• Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
• Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
• Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα η το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
• Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν την αντανάκλαση του ήλιου.
• Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά.
• Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης, συνιστάται να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.
• Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα.
• Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος.
• Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΓΝΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ

• Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Προτιμότερο είναι τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
• Καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο.
• Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ.
• Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

• Το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον είναι επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους και για το λόγο αυτό αν ο δροσισμός του διαμερίσματος στην μεγάλη ζέστη είναι δύσκολος, προτιμότερη είναι η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε δροσερότερες περιοχές της χώρας, όταν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα.
• Αν η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε παραθαλάσσια περιοχή ή σε βουνό δεν είναι εύκολη, τότε η παραμονή τους στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών είναι μια σχετικά εύκολη λύση.
• Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό, αφού όμως έχει δροσιστεί και μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα.
• Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, καλό θα είναι να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.


απο το :www.2810.gr

Εφυγε απο την ζωή ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ανθιμος


Πενθεί η Εκκλησία της Κρήτης, καθώς ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Άνθιμος, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, σε ηλικία 57 χρονών. Ο θάνατός του επήλθε από καρδιογενές σοκ.

«Η εκκλησία της Κρήτης έχει πένθος γιατί ένα εκλεκτό μέλος της εκκλησίας και της Ιεράς Συνόδου έφυγε από τη ζωή. Νιώθουμε το κενό το οποίο έχει δημιουργηθεί και ευχόμαστε να τον αναπαύσει ο Θεός», ανέφερε ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος για τον θάνατο του μητροπολίτη Ανθίμου.

O Μακαριστwww.2810.grός το τελευταίοwww.2810.gr διάστημα νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καθώς έπασχε από χρόνιο σακχαρώδη διαβήτη και νεφροπάθεια.

Όπως αποφάσισε σήμερα το πρωί η Ιερά επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης η σορός του μακαριστού θα μεταφερθεί στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου θα τελεστεί τρισάγιο και ακολούθως στο Ρέθυμνο όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Αύριο στις 11 η εξόδιος ακολουθίας στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό των εισοδιων της Θεοτόκου Ρεθύμνου και ο ενταφιασμός του σεπτού μεράρχου θα γίνει στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού αγίου Κωνσταντίνου του κοιμητηρίου του Ρεθύμνου.


Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου, υπέρτιμος και έξαρχος Άνω Κρήτης και Πελάγους Κρητικού κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΣ, Σωτ. Συριανός γεννήθηκε την 8-3-1953 στους Αστρακούς Πεδιάδος Ηρακλείου. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στην πόλη του Ηρακλείου φοίτησε στη Θεολογική και τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Γενεύη και το Παρίσι.
Μοναχός εκάρη την 2-4-1977 στην Ι. Μονή Αγκαράθου Πεδιάδος Ηρακλείου. Διάκονος χειροτονήθηκε την 18-8-1977 από τον Σεβ. Μητροπολίτην Αλεξανδρουπόλεως (τώρα Θεσσαλονίκης) κ.κ. ΑΝΘΙΜΟ καί Πρεσβύτερος την 8-1-1978 από τόν αοίδιμον Αρχιεπισκόπο Κρήτης ΕΥΓΕΝΙΟΝ.

Υπηρέτησεν ως Εφημέριος καί Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης (1977-1983), ως Εφημέριος, Ιεροκήρυκας, Γενικός Επόπτης του πνευματικού έργου και υπεύθυνος των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου, Ηγούμενος της Ι. Μονής Ατάλης - Μπαλή Μυλοποτάμου (1983-1996) και Γραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης (1992 - 2000).

Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας του Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου Αθηνών (1975-6), Πρόεδρος του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών (1990-6) και Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Κρητών Θεολόγων (1995-6). Συνέγραψε και δημοσίευσε πλήθος άρθρων και μελετών. Τιμήθηκε με το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου (1992) και με άλλες διακρίσεις.

Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εξελέγη τήν 24-10-1996. Χειροτονήθηκεν Επίσκοπος την 2-11-1996 και ενεθρονίστηκε στο Ρέθυμνο την 24-11-1996.


απο το:www.2810.gr