Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου ο Κώστας Μπακογιάννης


Ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη,υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου.

Μεσαρά - Οπλοστάσιο σε σπίτι!


Μεγάλο αριθμό όπλων και εκατοντάδες σφαίρες ετοιμαζόταν να πουλήσει σύμφωνα με την αστυνομία κάτοικος της Μεσαράς, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές ενώ συνελήφθη η γυναίκα του. “Πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση εμπορίας όπλων” δήλωσε στην “Π” στέλεχος της ΕΛΑΣ.

Εκατοντάδες όμως φυσίγγια κρότου έκρυβε στα ράφια του βιβλιοπωλείου του ένας ακόμη Μεσαρίτης ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία. Οι διωκτικές αρχές ερευνούν τον τρόπο απόκτησης του οπλοστασίου.

Του Θάνου Περβολαράκη

Μεγάλο αριθμό όπλων και εκατοντάδες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων κατέσχεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο σπίτι κατοίκου χωριού της Μεσαράς προχωρώντας παράλληλα και στη σύλληψη της γυναίκας του. Αστυνομικοί αναφέρουν ότι στον άνθρωπο αυτό φέρεται να ανήκει ένα από τα μεγαλύτερα οπλοστάσια που έχουν βρει ποτέ οι διωκτικές αρχές του νησιού τα τελευταία χρόνια.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως εξαιρετικά σοβαρή λόγω του μεγάλου αριθμού των όπλων που κατασχέθηκαν και αναμένεται σήμερα να γίνουν ανακοινώσεις από αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Η περιοχή της Μεσαράς αυτές τις ημέρες έχει πάντως την τιμητική της καθώς η προαναφερθείσα υπόθεση με τα όπλα και τις σφαίρες δεν είναι η μοναδική. Εκατοντάδες φυσίγγια βρέθηκαν και στην επιχείρηση (βιβλιοπωλείο) κατοίκου της περιοχής, ο οποίος συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη υπόθεση αφορά στον εντοπισμό και στην κατάσχεση τριών πιστολιών, ενός περιστρόφου, ενός όπλου κρότου, ενός καλάσνικοφ και εκατοντάδων σφαιρών που βρέθηκαν στο σπίτι ατόμου που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την τοπική ΕΛΑΣ. Ακόμη, πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανέφεραν ότι εκτός από τον προαναφερόμενο οπλισμό, βρέθηκαν και πολλά κυνηγετικά, δεν είχε γίνει ωστόσο γνωστό εάν για κάποια από αυτά ο κάτοχός τους είχε την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στην «Π» ότι τα όπλα ήταν ολοκαίνουρια, της κούτας και έτοιμα για πώληση!

«Το συγκεκριμένο άτομο είχαμε πληροφορίες ότι κάνει εμπόριο όπλων και γι αυτό το λόγο τέθηκε υπό παρακολούθηση και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί χθες παρουσία εισαγγελέα έρευνα στο σπίτι του. Εκεί βρέθηκαν αρκετά όπλα τα οποία πιστεύουμε ότι είχε σκοπό να πουλήσει» ανέφερε αστυνομικός.

Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του οπλοστασίου είναι ηλικίας 44 ετών και ελεύθερος επαγγελματίας. Την ώρα που έγινε η έρευνα στο σπίτι του, εκείνος απουσίαζε και οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της συζύγου του. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο ίδιος επικοινώνησε με αστυνομικούς οι οποίοι του ζήτησαν να παραδοθεί, όμως μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν το είχε κάνει. Εκτιμάται ότι θέλει να συμβουλευτεί πρώτα κάποιο δικηγόρο και στη συνέχεια να παρουσιαστεί στην αστυνομία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, την ώρα της αστυνομικής έρευνας βρισκόταν στο κυνήγι και με κάποιο τρόπο πληροφορήθηκε ότι το σπίτι του το έχουν ζώσει δυνάμεις του ΤΑΕ Μεσαράς και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας από το Ηράκλειο.

Αναφορικά με τις σφαίρες που βρέθηκαν αυτές υπολογίζονται ότι είναι περίπου χίλιες και είναι διαφόρων διαμετρημάτων. Σήμερα για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Α.Δ Ηρακλείου.

APO TO:www.patris.gr

Σε εξέλιξη τρεις φωτιές στη Κρήτη


Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη την περιοχή Λευκόρροια Ιεράπετρας Κρήτης.
Η φωτιά εκεί δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η αντιμετώπιση της.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, αυτή την ώρα στην Κρήτη βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες τρεις φωτιές μικρής όμως έκτασης, οι οποίες δεν απειλούν σπίτια.

Σε εξέλιξη είναι άλλες τρεις πυρκαγιές στην Κρήτη, στο Σελάκανο Ιεράπετρας που για 3η φορά καίγεται μέσα σε 1,5 μήνα και στις περιοχές Ακούμνια και Σελιά Ρεθύμνου.

www.2810.gr

Eρχεται η Ντόρα...




Καθοριστική για τις εξελίξεις γύρω από τα αυτοδιοικητικά, αλλά και τα εσωκομματικά της Ν.Δ. αναμένεται ότι θα είναι η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη την ερχόμενη Πέμπτη 26 Αύγουστου στο Ηράκλειο για το συνδυασμό και τον επικεφαλής που θα διεκδικήσει με τη στήριξή της την Περιφέρεια Κρήτης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον των «Ντορικών» του Ηρακλείου η κυρία Μπακογιάννη ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Κρήτη σε μια μίνι περιοδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συντονίσει τις δυνάμεις της και θα δώσει το έναυσμα για την οργάνωση των ψηφοδελτίων εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η κυρία Μπακογιάννη....
αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ηράκλειο και αμέσως θα έχει επαφές με τους υποστηρικτές της που είτε έχουν αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατίας είτε παραμένουν εγγεγραμμένοι στο κόμμα, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, για να αποχωρήσουν. Λέγεται ότι κατά την επίσκεψη της ανεξάρτητης πλέον βουλευτού θα ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, μετά τις δηλώσεις του για την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη και φυσικά το γεγονός ότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης απέναντι στον Πλακιωτάκη με τη στήριξη της Μπακογιάννη. Μάλιστα, το ενδεχόμενο ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Μαρκογιαννάκη ενισχύεται από το γεγονός ότι χθες ο κ. Μαρκογιαννάκης σε δηλώσεις του που έκανε από τα Χανιά προανήγγειλε τη διεξαγωγή συνέντευξης Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα, για να μιλήσει εφ' όλης της ύλης γύρω από τη διαγραφή του. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Μπακογιάννη θα μείνει μόνο την Πέμπτη στο Ηράκλειο και την Παρασκευή θα αναχωρήσει για άλλους νομούς, καταλήγοντας στα Χανιά, όπου το σπίτι του επίτιμου στο Ακρωτήρι τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε στρατηγείο, όπου οργανώνονται οι επόμενες κινήσεις των «Μπακογιαννικών».

απο το:oparapolitikos.blogspot.com

«Μπλακ άουτ» στον ελληνικό εναέριο χώρο...


Αθήνα
Καθηλωμένα παρέμειναν επί περίπου δύο ώρες τα αεροσκάφη τόσο στο Διεθνή Αερολιμένας Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος», όσο και πολλά άλλα σε αεροδρόμια όλης της χώρας, λόγω πτώσης του ηλεκτρονικού συστήματος επικοινωνιών του κέντρου ελέγχου πτήσεων Αθηνών.

Το σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, στο κεντρικό σύστημα με το οποίο είναι συνδεδεμένοι όλοι οι πύργοι ελέγχου, παρουσιάστηκε περίπου στις 8:30 το πρωί και εμπόδιζε την επικοινωνία των πύργων ελέγχου με τα αεροσκάφη.

Η βλάβη τελικώς εντοπίστηκε και από τις 10:30 αποκαθίσταται σταδιακά η ομαλή ροή των απογειώσεων των αεροσκαφών από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.

Ήδη, από τις 10:30 το πρωί άρχισαν να γίνονται, οι πρώτες, μετά τη διακοπή, απογειώσεις, από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ λίγο μετά τις 11 η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη και τείνει προς πλήρη εξομάλυνση.

Εκτιμάται ότι πριν από το μεσημέρι η βλάβη θα έχει διορθωθεί και θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή κίνηση των αεροσκαφών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Λόγω της βλάβης δεν γινόταν καμία απογείωση, ενώ τα αεροσκάφη που έπρεπε να προσγειωθούν, προσέγγιζαν τα αεροδρόμια με βοηθητικά συστήματα.

Από τη βλάβη δεν επηρεάστηκαν οι πτήσεις των αεροσκαφών που διέρχονται από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Επίσης δεκάδες πτήσεις είχαν καθυστερήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις οι επιβάτες βρίσκονταν εντός των αεροσκαφών, τα οποία έχουν πάρει θέσεις απογείωσης, περιμένοντας το σχετικό σήμα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πύρινη κόλαση στην Πρέβελη - Αποτεφρώθηκε το φοινικόδασος


Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Φοινικόδασος στην Πρέβελη καθώς το απείρου κάλλους και μοναδικό αυτό δάσος έχει..σχεδόν αποτεφρωθεί από την πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα και δυστυχώς, ευνοείται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5.20 τα ξημερώματα της Κυριακής στη θέση Γιαννιού, μεταξύ Πρέβελης και Λευκωγείων στο δήμο Φοίνικα Ρεθύμνου, απείλησε προς στιγμήν και τη Μονή, που την ύστατη στιγμή γλίτωσε, δε συνέβη όμως το ίδιο και με το φοινικόδασος της περιοχής. Η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται, ενώ το έργο της κατάσβεσης έχουν αναλάβει αποκλειστικά επίγειες δυνάμεις, καθώς οι ισχυροί άνεμοι κρατούν καθηλωμένα τα εναέρια μέσα.

Πάνω από 2000 στρέμματα χορτολιβαδικής, δασικής και γεωργικής έκτασης έχει κάψει μέχρι στιγμής πυρκαγιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Ροδάκινο του δήμου Φοίνικα. Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες, στις 21.10 το βράδυ.

Για τρίτη φορά μέσα σε 1.5 μήνα ξέσπασε πυρκαγιά στο Σελάκανο Ιεράπετρας. Η φωτιά ξέσπασε υπό άγνωστες συνθήκες χθες το βράδυ, ενώ αυτή την ώρα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο από της πυροσβεστικές δυνάμεις, έχοντας όμως κάψει ήδη 500 στρέμματα δασικής έκτασης.

Σε ύφεση βρίσκεται πυρκαγιά στα Ακούμια στο Ρέθυμνο, έχοντας κάψει 160 στρέμματα, ενώ υπό πλήρη έλεγχο έχουν θέσει ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις φωτιά στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, που έχει αποτεφρώσει έκταση 30 στρεμμάτων.

Εν τω μεταξύ μάχη με τις φλόγες, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, δίνουν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στην Κάρυστο, η οποία από τις 03:30 τα ξημερώματα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι δυνατοί άνεμοι, έως και 10 μποφόρ, καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή εναέριων μέσων στην προσπάθεια κατάσβεσής της. Τρεις κατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στο χωριό Αετός, όπου από το πρωί έχει μετατοπιστεί το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς.
www.cretalive.gr