Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Από την Κρήτη οι πρώτες βολές των S-300!


Μετά από τόσα χρόνια θα ενεργοποιηθεί το κορυφαίο αμυντικό σύστημα της χώρας χωρίς...φόβο για τους γείτονες!


Μετά από σχεδόν 10 χρόνια που Ελλάδα πήρε τους περιβόητους S 300 θα κάνει τις πρώτες της βολές χωρίς να...φοβάται πια τους γείτονες! Αυτό θα γίνει στα τέλη του προσεχούς Μαίου ή αρχές Ιουνίου του 2013  στο Πεδίο Βολής Κρήτης όπως γράφουν τα parpolitika.gr που έχουν πολύ καλή πληροφόρηση από το υπουργείο Άμυνας. Η βολή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από το ρωσικής κατασκευής συστήματος κατευθυνομένων βλημάτων (Κ/Β) επιφανείας – αέρος μεγάλου βεληνεκούς S-300PMU-1 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η συμφωνία προκειμένου να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την πραγματοποίηση της – λεγόμενης – «βολής αποδοχής του συστήματος» έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελληνικής και της Ρωσικής πλευράς τον Ιούλιο που μας πέρασε και ήδη τώρα «τρέχει κανονικά», όπως ελέχθη χαρακτηριστικά.
Το on.alert έγραψε επίσης χθες ότι "Βολές με όλα τα οπλικά συστήματα, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, προβλέπεται στο σχέδιο στόχων του ΓΕΕΘΑ.  Το λογικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι αυτό σημαίνει πως θα δούμε και βολή από τους S 300"

Υποτίθεται όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και δυσκολίες που είχαν να κάνουν με την ενεργοποίηση των S 300 ξεπεράστηκαν και αυτό προέκυψε και στη πρόσφατη επίσκεψη του Α/ΓΕΑ Α.Τσαντηράκη στη Μόσχα. Όμως το θέμα των S 300 δεν ήταν “τεχνικό”. Ήταν πάντα πολιτικό και διπλωματικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου