Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Σκάνδαλο! Απορρίφθηκε ο φάκελος του ΟΦΗ!

Απορρίφθηκε ο φάκελος του ΟΦΗ από την επιτροπή αδειοδότησης που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Σούπερ Λίγκα.

Έστω και αν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ΕΠΟ, στον ΟΦΗ έφτασε η πληροφορία ότι απορρίφθηκε ο φάκελος της ομάδας από την επιτροπή αδειοδότησης της ελληνικής ομοσπονδίας. Το γεγονός που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση ότι από τις τελευταίες πληροφορίες προκύπτει ότι ο λόγος που απορρίφθηκε ο φάκελος του ΟΦΗ είναι επειδή δόθηκε ληξιπρόθεσμα μια δόση στον Γιάννη Ταραλίδη από τα χρήματα που του οφείλονται.

Απουσιάζουν οι φάκελοι των Εθνικού, Πανσερραϊκού!
Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι κανονικά και βάσει νόμου, έπρεπε να είχαν καταθέσει τους φακέλους τους όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι-οφ. Όμως αυτό δεν έγινε επειδή οι Πιερικός, Εθνικός δεν τους κατέθεσαν καθόλου!

Έκτακτο συμβούλιο ο Ερασιτέχνης
Στον ΟΦΗ μόλις ενημερώθηκαν, ο Ερασιτέχνης συγκάλεσε αμέσως έκτακτο διοικητικό συμβούλιο όπου παρόντες θα είναι και δύο δικηγόροι, μεταξύ αυτών και ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Χρήστος Μιχαλόπουλος.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις και ενώ στις τάξεις των φιλάθλων του ΟΦΗ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, μια ημέρα πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με τον Εθνικό.

www.athleticradio.gr

Ανοιχτή κόντρα Αυγενάκη και Κεφαλογιάννη


Μετά τις αποχωρήσεις από το κόμμα της Ν.Δ. των λεγόμενων μεσαίων και μικρών στελεχών από την Κρήτη, τώρα με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές της 30ής Μαΐου έρχονται σε ευθεία ρήξη και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νησί. Η εκλογική διαδικασία εξ όσων προκύπτει δίχασε τους βουλευτές Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη και Μανόλη Κεφαλογιάννη, στα Χανιά ξέσπασε ανοιχτή πλέον κόντρα μεταξύ του βουλευτή και πρώην υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη και του πρώην βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη, που ως φαίνεται είχε αναλάβει ρόλο επιτελάρχη για τις εκλογές, ενώ στο Ρέθυμνο έφεραν απέναντι «πατέρα και κόρη», αφού άλλον υποψήφιο υποστήριξε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και άλλο η Ολγα Κεφαλογιάννη (αναλυτικά για τις εκλογές σε Χανιά και Ρέθυμνο στη σελίδα… ). Βεβαίως, η περίπτωση των Κεφαλογιάννηδων του Ρεθύμνου είναι ίσως λίγο διαφορετική όμως στην πραγματικότητα ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης θα ήταν έκπληξη αν τασσόταν υπέρ του «Ντορικού» υποψήφιου που υποστήριξε η κόρη του. Για κάποιους ίσως ο διχασμός αυτός «πατέρα και κόρης» να έγινε για να μη φύγει ο έλεγχος του κόμματος από την εκεί οικογένεια, όποιος κι αν ήταν ο νικητής των εσωκομματικών. Ωστόσο, είναι πλέον σαφές ότι η σύγκρουση Ντόρας-Σαμαρά δεν δίχασε μόνο τη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Πλέον είναι μεταφερόμενη και προς τα προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ. και τους βουλευτές που πλέον δεν κρύβουν την κόντρα που όλοι γνώριζαν ότι μπορεί να υπήρχε, όμως μέχρι σήμερα δεν είχε εκδηλωθεί! Καταλύτης για όλο αυτό το κλίμα αποτελούν και οι πληροφορίες για επιτάχυνση των εξελίξεων σε σχέση με την ίδρυση νέου κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και τις διαγραφές που ως λέγεται ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς για βουλευτές.
Ανοιχτά πλέον η σύγκρουση Αυγενάκη - Κεφαλογιάννη με αφορμή τις εκλογές
Ο βουλευτής Ηρακλείου από τη Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης, με γραπτή δήλωση που εξέδωσε χθες το γραφείο του κατήγγειλε τις εκλογές για τη ΝΟΔΕ και τις Τοπικές Οργανώσεις στο Ηράκλειο. Επίσης, κατήγγειλε κομματικά γραφεία και παρωχημένους μηχανισμούς με τους οποίους προσπαθούν κάποιοι, όπως αναφέρει, να ελέγξουν τις διαδικασίες, νομίζοντας ότι τους ανήκει το κόμμα, ενώ καταλήγει επικαλούμενος την κρίση των πολιτών πιθανότατα αναφερόμενος στη χαμηλή συμμετοχή των προχθεσινών εκλογών αλλά και τα αποτελέσματα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο των εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου. Για αρκετούς η δήλωση αυτή του Λευτέρη Αυγενάκη θα επιταχύνει τις εξελίξεις στα εσωκομματικά της Ν.Δ. αναφέροντας ότι ο εν λόγω βουλευτής που είναι πολιτογραφημένος υποστηρικτής της Ντόρας Μπακογιάννη τώρα μπαίνει στο στόχαστρο του Αντώνη Σαμαρά. Για αρκετούς όμως η δήλωση αυτή αποτελεί πλέον casus belli και για το συνάδελφό του βουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη, στο πολιτικό γραφείο του οποίου αποδόθηκε η ευθύνη για την οργάνωση των εσωκομματικών εκλογών του Ηρακλείου. Ο κ. Αυγενάκης είναι σαφές ότι επικρίνει τις διαδικασίες με τις οποίες έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές. Συνεπώς, βάλλει κατά του «Σαμαρικού» στρατοπέδου που διεξήγαγαν τις εκλογές μετά την αποχώρηση των «Ντορικών» αλλά και κατά του πολιτικού γραφείου του συναδέλφου του Μανόλη Κεφαλογιάννη, που κατά τις πληροφορίες ασχολήθηκε με την οργάνωση και τη διεξαγωγή των εκλογών στο Ηράκλειο. Ωστόσο, ο κ. Αυγενάκης, αν και μιλά για συγκεκριμένες πρακτικές και συμπεριφορές, δεν προσωποποιεί τις ενέργειες που καταγγέλλει ούτε βεβαίως με τη δήλωσή του ξεκαθαρίζει αν αναφέρεται σε όσα έγιναν τοπικά ή στη γενική εικόνα που έχει σχηματίσει για τις εκλογές. Δεν παύει να είναι ωστόσο ένας από τους πρώτους βουλευτές που κατήγγειλε τις πρώτες εσωκομματικές εκλογές επί προεδρίας Σαμαρά και πολλοί πιστεύουν τώρα ότι σύντομα και με την πρώτη αφορμή θα έχει την τύχη της Ντόρας Μπακογιάννη, δηλαδή να βρεθεί διαγραμμένος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διαγραφής δηλαδή κάποιου βουλευτή να αποτελεί το σύνθημα για τις αποχωρήσεις από τη Ν.Δ. των στελεχών της. Πάντως η δήλωση Αυγενάκη αναφέρει: «Την ώρα που η κοινωνία και οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα και στους πολιτικούς κάποιοι αγωνίζονται ακόμα για σφραγίδες και κομματικά γραφεία χωρίς περιεχόμενο. Είναι καιρός να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα και να δείξουμε με πράξεις ότι το μήνυμα των πολιτών έχει γίνει από μέρους μας απολύτως κατανοητό. Αρκετά με τους παρωχημένους μηχανισμούς και με όσους νομίζουν ότι το κόμμα τούς ανήκει ή ότι είναι σε θέση να ελέγξουν τις διαδικασίες. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».


Πηγή: tolmi.gr

Eσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ


Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε γενικά και αόριστα, χωρίς να δώσει αναλυτικά στοιχεία, ότι ψήφισαν 352.748 ψηφοφόροι στις εσωκομματικές εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι αν αθροίσει κανείς τα αποτελέσματα που δίνουν νομαρχιακή-νομαρχιακή οι οργανώσεις της ΝΔ, θα διαπιστώσει ότι η αλήθεια απέχει πολλές δεκάδες χιλιάδες ψήφους από τις επιθυμίες της Ρηγίλλης.
Η πραγματικότητα είναι ότι προχθες σύμφωνα με τις επί τόπου ανακοινώσεις των οργανώσεων της ΝΔ ψήφισαν 194.769 ψηφοφόροι. Και αυτό αποδεχόμενοι όλες τις...
μεγάλες ή μικρές λαθροχειρίες που έγιναν προχθες από τις εντεταλμένες εφορευτικές επιτροπές. Τα στοιχεία που παρατίθενται στο αρχείο είναι αποκαλυπτικά και αναλυτικά κατά νομαρχιακή οργάνωση και μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από τον επαρχιακό τύπο, τους δημοσιογράφους των επαρχιακών μέσων, αλλά και τα στελέχη των τοπικών οργανώσεων την ακρίβεια του αποτελέσματος.
Αυτή η νοθεία δεν είχε κανένα νόημα. Γιατί και με τους 194.769 που είναι ο αληθής αριθμός ψηφοφόρων και με τους 352.748 που θέλει να επιβάλλει η Ρηγίλλης, το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι οι νεοδημοκράτες αγανακτισμένοι, απογοητευμένοι και θυμωμένοι γύρισαν την πλάτη τους στη Νέα Δημοκρατία που θέλει να φτιάξει ο Α.Σαμαράς και η κλειστή ομάδα που τον περιβάλλει.
Απέρριψαν τη συμμετοχή τους σ΄ ένα κόμμα μικρό και συρρικνωμένο, του οποίου η ηγεσία αναλώνεται σε σκιαμαχίες με το παρελθόν.