Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Πάει στον Πρόεδρο της Βουλής για τον ΟΦΗ!


Ο Λευτέρης Αυγενάκης κάνει πράξη όσα είπε και με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής ζητάει τους φακέλους των ομάδων.....

Την παρέμβαση του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Φίλιππου Πετσάλνικου, ζήτησε ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης προκειμένου να τηρηθεί στο ακέραιο ο Κανονισμός Λειτουργίας της Βουλής.......


Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος Αυγενάκης είχε ζητήσει από τον Παύλο Γερουλάνο να του παραδώσει τους φακέλους των ομάδων που έχουν κατατεθεί για την συμμετοχή τους στην Σούπερ Λίγκα αλλά και αυτών που βρίσκονται μέσα στα ύποπτα παιχνίδια ωστόσο ο τελευταίος αποφεύγει να απαντήσει καθώς… «κρύβεται» πίσω από το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι ο Βουλευτής Ηρακλείου στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών του για την προώθηση μέτρων εξυγίανσης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, παρενέβη στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής, προκειμένου να τηρηθεί στο ακέραιο η νομιμότητα και η ίση και δίκαιη μεταχείριση απέναντι σε όλους τους Ποδοσφαιρικούς Συλλόγους και τα Σωματεία.

Ωστόσο, ο αρμόδιος Υπουργός, Παύλος Γερουλάνος, στο απαντητικό του έγγραφο με αρ. Πρωτ. ΥΠ.ΠΟ.Τ./ΓΡ.ΥΠ./Κ/Ε./1032 από 22.6.2010 σημειώνει ότι «οι φάκελοι που αφορούν την ποδοσφαιρική στοιχηματική απάτη έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ενώ παράλληλα προωθείται σχετική νομοθετική ρύθμιση», δίνοντας μια γενικόλογη και ασαφή απάντηση.

Επιπροσθέτως, αποφεύγοντας να απαντήσει στη σειρά των επόμενων ερωτημάτων που του θέτει ο βουλευτής, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «σε ότι αφορά τα με αριθμό 1 και 2 ερωτήματα του κου Βουλευτού, σας γνωρίζουμε ότι αυτά εμπίπτουν στις αποκλειστικές αρμοδιότητες της ΕΠΟ και επομένως αρμόδια για την απάντησή σας είναι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (!!)».

Επομένως, ο κ. Γερουλάνος δηλώνει ξεκάθαρα την υπεκφυγή του να παραδώσει στο Βουλευτή τους σχετικούς φακέλους των ομάδων, ως οφείλει, ενώ αποφεύγει να δώσει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις παραπέμποντας το Βουλευτή στην ΕΠΟ, μη τηρώντας την υποχρέωσή του για σαφείς απαντήσεις και του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που ορίζει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι παρεμβάσεις για τον ΟΦΗ
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αυγενάκης έχει καταθέσει τρεις παρεμβάσεις για το θέμα και συγκεκριμένα την με αρ. Πρωτ. 10908 από 1/6/2010 με τίτλο: «Καταγγελίες για φαινόμενα διαφθοράς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με θύμα την ομάδα του Ηρακλείου, ΟΦΗ», την με αρ. Πρωτ. 11011 από 2/6/2010 με τίτλο: «Απόρριψη φακέλου της ομάδας του ΟΦΗ για συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα» και την 11792/691 από 18/6/2010 με τίτλο: «Παράδοση φακέλων των ομάδων για τη συμμετοχή τους στη Σούπερ Λίγκα και δέσμευση της κυβέρνησης για την εποπτεία της διαδικασίας εξέτασης αυτών».

Σημειώνεται ότι έως σήμερα, βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί με σαφήνεια, ενώ τα αντίγραφα των φακέλων θα έπρεπε ήδη να είχαν παραδοθεί στο Βουλευτή.

Κατόπιν τούτων, ο κ. Αυγενάκης έθεσε το θέμα εγγράφως στον Πρόεδρο της Βουλής, υπογραμμίζοντας τις αναπάντητες επί της ουσίας παρεμβάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου και τις υπεκφυγές από τον Υπουργό Πολιτισμού σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων. Μάλιστα, ζήτησε από τον κ. Πετσάλνικο όπως μεριμνήσει για την τήρηση στο ακέραιο του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής από όλους τους Υπουργούς της κυβέρνησης.

Η επιστολή προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο
Ο Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο με την οποία ζητάει τα αντίγραφα των φακέλων όλων των ομάδων:

"Αφού σας ευχαριστήσω θερμά για την άμεση ανταπόκρισή σας και τις επισημάνσεις που έγιναν από μέρους σας σε Υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να απαντούν με σαφήνεια στις παρεμβάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου, επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω σχετικά με τις ανεπαρκείς, ασαφείς και με καθυστέρηση απαντήσεις εκ μέρους του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνου, σε ερωτήσεις που κατέθεσα με αρ. Πρωτ. 10908, 11011 και 11792/691, αντίγραφα των οποίων σας επισυνάπτω.

Επιπροσθέτως, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, έχω ζητήσει, όπως δικαιούμαι από το άρθρο 133 του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής, την παράδοση εγγράφων των φακέλων των ομάδων που έχουν κατατεθεί για τη συμμετοχή τους στην Σούπερ Λίγκα, καθώς και των φακέλων που αφορούν την ποδοσφαιρική στοιχηματική απάτη. Ωστόσο, οι απαντήσεις του κ. Υπουργού δείχνουν ασάφεια και προσπάθεια υπεκφυγής, καθώς σημειώνει ότι «οι φάκελοι για την ποδοσφαιρική στοιχηματική απάτη έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα», ενώ ταυτόχρονα μας παραπέμπει να ερωτήσουμε εμείς την ΕΠΟ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σε ό,τι αφορά τα με αριθμό 1 και 2 ερωτήματα του κου Βουλευτού, σας γνωρίζουμε ότι αυτά εμπίπτουν στις αποκλειστικές αρμοδιότητες της ΕΠΟ και επομένως αρμόδια για την απάντησή σας είναι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία». Σας επισυνάπτω ως έχει η απάντηση του Υπουργού και να προσθέσω επίσης ότι δεν έχει τηρηθεί ο προβλεπόμενος χρόνος για την παράδοση των εγγράφων που αιτούμαι με την Α.Κ.Ε. 11792/691.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε προκειμένου να τηρηθεί στο ακέραιο ο Κανονισμός Λειτουργίας της Βουλής αναφορικά με τους προβλεπόμενους χρόνους και τη σαφήνεια των απαντήσεων στις παρεμβάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου".πηγη "athletic radio.gr"